Tips: Hoe bouw je een goede garderobe

Tips: Hoe bouw je een goede garderobe

Sta jij wel eens voor je volle kledingkast en weet je gewoon echt niet wat je aan moet? Veel vrouwen hebben hier last van. Niks past leuk bij elkaar en alles wat wel goed bij elkaar past heb je al zo vaak aangehad dat het niet meer leuk is. En wist jij dat de meeste vrouwen de helft van hun kleding in hun kast niet eens draagt?! Vandaag geef ik een paar van mijn geheimen weg zodat je een goede garderobe kunt bouwen.

 

 

– Een van mijn belangrijkste tips is dat je goed moet weten wat jou wel en niet goed staat. Kleur en pasvorm spelen hier een grote rol bij. Heb jij hier moeite mee? Met een kleur en figuuranalyse laat ik jou zien welke kleuren en pasvorm goed bij jou past. Ook geef ik tips en tricks waar je veel aan hebt!

 

– Zodra je weet wat jou goed staat kun je beginnen bij je garderobe. Mijn tip: Wees vooral kritisch! Je hoeft niet gelijk alles weg te doen, maar maak een lijstje met items die je wilt aanschaffen.

 

– Bij het aanschaffen van nieuwe kleding begin je altijd bij de basics (in jouw beste neutrale kleuren). Met de juiste basics creĂ«er je de beste outfits! De trendgevoelige items zijn leuk, maar die gaan veel minder lang mee dan de basics. Daarom kun je het beste veel geld investeren in kwalitatief goede basics, en kun je beter minder geld besteden aan de trendgevoelige items.

Hier een aantal basics:

Goed zittende jeans, basic T-shirt, Basic truien, getailleerde blouse, rok geschikt voor jouw figuur, pantalon, blazer, klassieke pump.

 

– Ga voor kwaliteit. Als je aan het shoppen bent, let dan altijd op waar het kledingstuk van gemaakt is. Een polyester T-shirt draag je uiteindelijk minder graag als een katoenen T-shirt. Let ook goed op de stiksels, voering en afwerking.

 

– Bij twijfel niet doen! Als je aan het twijfelen bent in de winkel of je een kledingstuk wel of niet wilt kopen, dan is daar een reden voor. Je krijg er achteraf spijt van als je het eenmaal gekocht hebt.

 

– Koop nooit een kledingstuk omdat het zo goedkoop is! Zeker in de uitverkoop gebeurt dit snel. Je ziet een kledingstuk hangen voor een ontzettende lage prijs, je vind het kledingstuk op zich wel leuk en neemt het mee. 9 van de 10 keer draag je het maar een paar keer en beland het kledingstuk uiteindelijk in de prullenbak. Als je het kledingstuk nooit had gekocht voor de originele prijs, moet je het ook niet kopen voor een lage prijs.

 

Wil je graag professionele hulp bij het organiseren en plannen van jouw kledingkast? Ik kan je helpen. Zie onderstaande links voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie voor een kleur en figuur analyse.

Klik hier voor meer informatie voor een garderobe planning.

Klik hier voor meer informatie voor personal shoppen.

admin
No Comments

Leave a Comment